Εκτέλεση
- Κόβετε το μπέϊκον σε κομματάκια 1-2 εκατοστών.
- Βάζετε το μπέϊκον σε ένα ζεστό τηγάνι στην εστία και το ψήνετε μέχρι να ξεροψηθεί. Ρίχνετε το μπέϊκον στο καλαθάκι και το αφήνετε να στραγγίσει.
- Την ώρα που στραγγίζει το μπέϊκον, κλείνετε τον κάδο του Thermomix, ανοίγετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε το σκόρδο από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί. Προσθέτετε το κρεμμύδι στον κάδο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και προσθέτετε το μπέϊκον. Σωτάρετε 12 λεπτά, 90° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι χωρίς τη μεζούρα.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 60 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
- Καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα, ελέγχετε αν καταστήθηκε και προσθέτετε χρόνο ανάλογα.
- Αν προτιμάτε ένα πιο λείο αποτέλεσμα ρυθμίζετε 2-4 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Μην ανησυχείτε αν είναι λίγο ρευστό, θα πήξει ενώ κρυώνει.
- Αδειάζετε σε αποστηρωμένα βαζάκια. Διατηρείται στο ψυγείο.
Συμβουλή σεφ
Ένα υπέροχο, γλυκόξινο άλειμμα για το ψωμί, την πίτσα, τα μπιφτέκια, τις κρέπες!
Αν είστε πιο τολμηροί στις γεύσεις μπορείτε να προσθέσετε 1 μικρό αποξηραμμένο τσίλι και λίγο βαλσαμικό ξύδι στα «υπόλοιπα υλικά».
Η συνταγή είναι από την ιστοσελίδα Superkitchenmachine
|