Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Προγευματινά μπισκότα

 


Υλικά

  • 75 γρ αμύγδαλα
  • 40 γρ αποξηραμμένο μάνγκο
  • 25 γρ αποξηραμμένο παπάγια ή μήλο
  • 200 γρ βούτυρο
  • 250 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλιας Thermomix
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 120 γρ αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 120 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • ¼ κουταλάκι αλάτι
  • 180 γρ βρώμη
  • 20 γρ σταφίδες
  • 10 γρ ινδοκάρυδο
  • 60 γρ ανάμεικτους σπόρους (ηλιόσπορους, κολοκυθόσπορους, σουσάμι κλπ)
  • 30 γρ αποξηραμμένα κομμάτια μπανάνας


Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.
  • Βάζετε τα αμύγδαλα και τα αποξηραμμένα μάνγκο και παπάγια ή μήλο στον κάδο και χοντροκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και επαναλαμβάνετε.  Αφαιρείτε σε μπολ.
  • Βάζετε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 60ο , ταχύτητα 2.
  • Προσθέτετε τη ζάχαρη βανίλιας και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4.  Ενώ τα μαχαίρα δουλεύουν ρίχνετε από το άνοιγμα της μεζούρας τα αυγά, ένα-ένα και αφήνετε να αναμιχθούν καλά.
  • Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε τη βρώμη, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο, τους σπόρους και το μείγμα αμυγδάλων με τα αποξηραμμένα φρούτα και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 5 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.
  • Με δύο κουτάλια της σούπας, βάζετε μια κουταλιά καλά γεμάτη από το μείγμα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε τακτά διαστήματα 4-5 εκατοστών γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν.  Η κουταλιά σας να είναι καλά γεμάτη (περίπου 50-60 γρ το καθένα).  Με τη δοσολογία αυτή θα έχετε περίπου 16 μπισκότα.
  • Πάνω  στο μείγμα των μπισκότων διακοσμείτε με τα κομμάτια από αποξηραμμένες μπανάνες και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.

Συμβουλή Σεφ

Εύγευστα μπισκότα είτε για ένα γρήγορο πρωϊνό είτε για το διάλειμμα στο σχολείο. 

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την ιστοσελίδα της Μάρθας Στιούαρτ.