Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ο.
- Βάζετε τα αμύγδαλα και τα αποξηραμμένα μάνγκο και παπάγια ή μήλο στον κάδο και χοντροκόβετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα και επαναλαμβάνετε. Αφαιρείτε σε μπολ.
- Βάζετε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 60ο , ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη βανίλιας και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4. Ενώ τα μαχαίρα δουλεύουν ρίχνετε από το άνοιγμα της μεζούρας τα αυγά, ένα-ένα και αφήνετε να αναμιχθούν καλά.
- Προσθέτετε το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε τη βρώμη, τις σταφίδες, το ινδοκάρυδο, τους σπόρους και το μείγμα αμυγδάλων με τα αποξηραμμένα φρούτα και αναμιγνύετε στην ταχύτητα 5 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Με δύο κουτάλια της σούπας, βάζετε μια κουταλιά καλά γεμάτη από το μείγμα σε ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί, σε τακτά διαστήματα 4-5 εκατοστών γιατί τα μπισκότα θα απλώσουν. Η κουταλιά σας να είναι καλά γεμάτη (περίπου 50-60 γρ το καθένα). Με τη δοσολογία αυτή θα έχετε περίπου 16 μπισκότα.
- Πάνω στο μείγμα των μπισκότων διακοσμείτε με τα κομμάτια από αποξηραμμένες μπανάνες και ψήνετε για 20-25 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν στο ταψί πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν καλά.
Συμβουλή Σεφ
Εύγευστα μπισκότα είτε για ένα γρήγορο πρωϊνό είτε για το διάλειμμα στο σχολείο.
Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την ιστοσελίδα της Μάρθας Στιούαρτ. |