Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Κέϊκ ποπς

Υλικά:

  • 700 γρ κέϊκ αφρούγιο και στεγνό (γεωγραφίας, σοκολάτας κλπ)
  • 400-500 γρ γλάσο με τυρί-κρέμα, ή γλάσο Εminentia, ή γλάσο μερέντα, ή γλάσο βουτύρου για cupcakes
  • 500-600 γρ σοκολάτα (κουβερτούρα μαύρη ή/και άσπρη ανάλογα με τη διακόσμηση που θα διαλέξετε, ή/και candy melts)
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής για να χρωματίσετε την άσπρη σοκολάτα ανάλογα με το σχέδιο που διαλέξατε
  • Πολύ μικρά διακοσμητικά βερμισέλι χρωματιστά (non-pareill)
  • Στικς για λόλλιποπς
  • Αντικολλητικό χαρτί
  • Όαση (από ανθοπωλείο)


Εκτέλεση:

  • Φτιάχνετε και ψήνετε το κέϊκ, αφήνετε να κρυώσει καλά και το χοντροκόβετε.
  • Βάζετε 350 γρ κέϊκ στον κάδο και αλέθετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.  Αδειάζετε σε ένα μπολ και επαναλαμβάνετε με τα υπόλοιπα 350 γρ κέϊκ.  Βάζετε το μπολ πάνω από τον κάδο και ζυγίζετε μέσα 350 γρ γλάσο της αρεσκείας σας.  Αναμιγνύετε με το χέρι και προσθέτετε λίγο-λίγο όσο χρειάζεται μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Ζυμώνετε μέχρι να έχετε μια συμπαγή μάζα.  Δεν χρειάζεται να είναι πολύ σφιχτό το μείγμα γιατί σκοπός είναι απέξω να είναι τραγανά και μέσα να είναι μαλακά.  Τυλίγετε το μείγμα σε πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για ½-1 ώρα. 
  • Πλάθετε μπαλίτσες διαμέτρου 3 εκ. ή συμπιέζετε το μείγμα σε ορθογώνιο σχήμα πάχους  1 ½ εκ. και το κόβετε σε σχήματα με κουπ-πατ (καρδούλα, λουλουδάκι κλπ).  Για πιο έυκολο πλάσιμο βρέχετε τα χέρια με νερό.  Τοποθετείτε τα κέϊκ ποπς σε δίσκο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί. Για να φτιάξετε σχήμα cupcake δείτε τη συμβουλή σεφ πιο κάτω. Τα καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για λίγες ώρες ή μέχρι την επομένη.
  • Βάζετε 100 γρ σοκολάτα στον κάδο, αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8 και λιώνετε 2-3 λεπτά, 50° , ταχύτητα 2.  Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει λίγο. 
  • Βουτάτε τα στικ λόλλιποπ στη σοκολάτα το τοποθετήτε στο κέϊκ ποπ μέχρι το κέντρο, τα βάζετε ανάποδα σε δίσκο καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και τα αφήνετε στο ψυγείο για 20 λεπτά να δέσει η σοκολάτα με το μείγμα καλά.
  • Βάζετε την υπόλοιπη σοκολάτα στον κάδο, αλέθετε στην ταχύτητα 8 και λιώνετε 2-5 λεπτά, 50° , ταχύτητα 2.  Αν θέλετε διάφορα χρώματα λιώνετε άσπρη σοκολάτα λίγη-λίγη και τη χρωματίζετε ανάλογα είτε με χρώμα, είτε με candy melts.  Αδειάζετε σε ένα μικρό και βαθουλό μπολ, αφήνετε λίγο να κρυώσει και βουτάτε μέσα τα κέϊκ ποπς.  Αμέσως μετά περνάτε το κάθε κέϊκ ποπ από τα διακοσμητικά βερμισέλι ή ακόμα και ινδοκάρυδο και τα βάζετε σε όαση να στεγνώσουν.  Διατηρούνται στο ψυγείο.

Συμβουλή σεφ

Αν φτιάξετε κέϊκ γεωγραφίας μπορείτε να βάλετε το κακάο σε όλο το μείγμα για να γίνει όλο σοκολατένιο.

Για να φτιάξετε σχήμα cupcake πλάθετε μπαλίτσες σε σχήμα κυλίνδρου και τις βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες ή μέχρι την επομένη.  Πάρτε ένα μικρό κουπ-πατ σε σχήμα λουλουδιού και περνάτε τον κύλινδρο από μέσα μέχρι τη μέση του κυλίνδρου ώστε το μισό να «ξεχειλίζει» πάνω από το κουπ-πατ όπως το σχήμα του cupcake.  Σπρώχνετε το cupcake να βγει από το κουπ-πατ και τα βάζετε στο ψυγείο για 1 ώρα ή στην κατάψυξη για 5-10 λεπτά.

Αν φτιάξετε cupcakes θα πρέπει να λιώσετε λίγη περισσότερη σοκολάτα γιατί πριν βουτήξετε τα στικ μέσα θα πρέπει να βουτήξετε τη βάση του cupcake στη σοκολάτα και αμέσως μετά να περάσετε το στικ.

Για να χρωματίσετε την άσπρη σοκολάτα με candy melts, αλέθετε πρώτα και λιώνετε τη σοκολάτα και μετά προσθέτετε τα candy melts και τα λιώνετε μέσα στη σοκολάτα 1-2 λεπτά, 50° , ταχύτητα 2.