|
Cheesecake φράουλας |
|
Υλικά
- 1 φακελάκι ζελατίνη
- 1 μεζούρα νερό ζεστό
- 1 ½ πακέτο μπισκότα Πετί Μπερ (340 γρ.)
- 210 γρ. ανάλατη μαργαρίνη
- 220 γρ. ζάχαρη
- 600 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια
- 2 αυγά ολόκληρα
- 1 κρόκος αυγού
- 3 φακελάκια βανίλια
- 1 φακελάκι κρέμα γκαρνί ζαχαροπλαστικής (110 γρ.)
- 150 γρ γάλα
Σάλτσα φράουλας
- 20 φράουλες κομμένες στα 2
- 50 γρ. ζάχαρη
- Λίγο λεμόνι
- Λίγες φράουλες ολόκληρες για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Διαλύετε τη ζελατίνη με το ζεστό νερό και την αφήνετε να κρυώσει.
- Ρίχνετε στον κάδο τη μαργαρίνη και ρυθμίζετε 1 λεπτό/60°/ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τα μπισκότα στον κάδο και ανοιγοκλείνετε στην ταχύτητα 5 να σπάσουν, δεν πρέπει να γίνουν τελείως σκόνη. Αδειάζετε σε ένα πυρέξ ή σε φόρμα που ανοίγει στο πλάϊ, απλώνετε στη βάση και στα τοιχώματα πατώντας να γίνει ένα συμπαγές μείγμα. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει καλά, το αφήνετε να κρυώσει.
- Πλένετε και στεγνώνετε καλά τον κάδο. Βάζετε τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9, να γίνει άχνη.
- Βάζετε στον κάδο το τυρί, τα αυγά, τον κρόκο, τη βανίλια και ρυθμίζετε 2 λεπτά/ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τη ζελατίνη και αναμιγνύετε για 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Αδειάζετε σε ένα μπολ και αφήνετε στην άκρη. Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο καλά.
- Βάζετε στον κάδο την κρέμα ζαχαροπλαστικής και το γάλα και ρυθμίζετε 3 λεπτά/ταχύτητα 3,5.
- Τοποθετήστε το χτυπητηρι στα μαχαίρια πάνω από τη χτυπημένη κρέμα γκαρνί, προσθέστε το μείγμα τυρί-κρέμα και αναμείξτε 15 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 2, να γίνει λείο.
- Αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ ή στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο.
- Πλένετε και στεγνώνετε καλά τον κάδο. Βάζετε τις φράουλες, τη ζάχαρη και λίγο λεμόνι και ρυθμίζετε 20 λεπτά/90°/ταχύτητα 4. Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε να κρυώσει.
- Τοποθετείτε τις φράουλες όρθιες πάνω στο μείγμα και περιχύνετε με τη σάλτσα φράουλας.
|
|
|
|