|
Κοτόπιττα |
|
Υλικά
Γέμιση
- 1 μικρό κρεμμύδι (30 γρ.), κομμένο στα 4
- 1 κόκκινη πιπεριά (50 γρ.), κομμένη στα 4
- 40 γρ. ηλιανθέλαιο
- 2 στήθη κοτόπουλου, χωρίς κόκκαλο και πέτσα (300 γρ.), κομμένα σε λωρίδες (7 x 1.5 εκ.)
- 2 πρέζες μαύρο πιπέρι, αλεσμένο
- ½ κουταλάκι αλάτι
- ½ κουταλάκι σκόνη κάρυ
Ζύμη
- 100 γρ. τυρί ένταμ, ή τσένταρ, κομμένο σε κύβους
- 180 γρ. αλεύρι φαρίνα
- 500 γρ. γάλα
- 3 αυγά
- 3 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ
- 1 κουταλιά βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ κουταλάκι αλάτι
|
Εκτέλεση
Γέμιση
- Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, την πιπεριά, το ηλιανθέλαιο και κόψτε 6 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 4. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα.
- Προσθέστε το κοτόπουλο, το πιπέρι, το αλάτι, τη σκόνη κάρυ και σοτάρετε 10 λεπτά/100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα 1. Μεταφέρετε το μείγμα στο καλαθάκι για να στραγγίσει και να κρυώσει.
Ζύμη
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°, βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί ή πυρέξ μεγέθους 34 εκ. x 24 εκ. και αφήστε στην άκρη.
- Βάλτε στον κάδο το τυρί και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 7.
- Προσθέστε το αλεύρι, το γάλα, τα αυγά, το μπέϊκινγκ πάουντερ, το βούτυρο, το αλάτι και αναμείξτε 25 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3. Το αποτέλεσμα είναι παχύρευστος χυλός. Αδειάστε στο ταψί, απλώστε τη γέμιση από πάνω ομοιόμορφα (το ταψί θα γεμίσει μέχρι τα 3 εκ. ύψος) και ψήστε για περίπου 50 λεπτά (180°) ή μέχρι να ροδίσει.
- Σερβίρετε με σαλάτα.
Συμβουλές
Ένα ιδανικό πιάτο για μπουφέ. Σερβίρεται είτε ζεστό είτε κρύο.
Παραλλαγές
- Παραλείψτε το κάρυ.
- Χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε λαχανικό θέλετε.
- Παραλείψτε το κοτόπουλο για να έχετε ένα χορτοφαγικό πιάτο.
Μερίδες: 4 μερίδες
|
|
|
|