|
Γλάσο αμυγδάλου σοκολάτας |
|
Υλικά:
- 140 γρ ζάχαρη
- 10 γρ κακάο
- 250 γρ αμύγδαλα
- 2 κροκάδια αυγών (παστεριωμένα στο Thermomix)
- 1 κουταλιά κονιάκ
- 1 κουταλιά ανθόνερο
- 2 σταγόνες εσάνς αμυγδάλου
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και το κακάο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε τα αμύγδαλα και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6 και μετά 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4 μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη.
- Ανοίγετε τη ζύμη φύλλο με τον πλάστη πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.
- Για να καλύψετε το κέϊκ, αναποδογυρίζετε το αντικολλητικό χαρτί πάνω από το κέϊκ και μετά το αφαιρείτε.
Συμβουλή σεφ
- Μπορείτε να παστεριώσετε τους κρόκους από την προηγούμενη. Διατηρούνται στο ψυγείο.
- Απλά βάζετε τους κρόκους στον κάδο με 1 κουταλιά νερό και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 70ο , ταχύτητα 2.
|
|
|
|