Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές
Cupcakes σοκολάτας νηστήσιμα


Υλικά

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 160 γρ φυστικέλαιο
  • 450 γρ νερό
  • 1 κουταλάκι στιγμιαίο καφέ
  • 50 γρ κακάο
  • 1 κουταλιά ζάχαρη βανίλια Thermomix
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 450 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 3 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ

Γλάσο

  • 400 γρ ζάχαρη
  • 320 γρ νηστήσιμη μαργαρίνη
  • 160 γρ νερό
  • 240 γρ κακάο


Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, το φυστικέλαιο, το νερό, τον καφέ, το κακάο, τη βανίλια, το ξύδι και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 5
  • Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέϊκινγκ πάουντερ και πιέζετε 2-3 φορές στιγμιαία το κουμπί Turbo ν’αναμειχθούν.
  • Αδειάζετε σε χάρτινα φορμάκια για cupcakes τα οποία βάζετε σε φόρμα για muffins.  Γεμίζετε τα φορμάκια μέχρι ½ εκατοστό κάτω από το στόμιο και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180° , για περίπου 20-25 λεπτά. 
  • Αφήνετε να κρυώσουν καλά σε σχάρα πριν διακοσμήσετε με το γλάσο.

Γλάσο

  • Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
  • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 37° , ταχύτητα 3.  Ελέγχετε αν το μείγμα σας είναι ομοιογενές, καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και ρυθμίζετε χρόνο ανάλογα.
  • Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει και να δέσει πριν το βάλετε στο κορνέ για τη διακόσμηση.

Συμβουλή σεφ

Μπορείτε να γαρνίρετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης.

Η ποσότητα του γλάσου είναι υπολογισμένη με βάση μύτη κορνέ πλουμιστού με άνοιγμα περίπου 2 εκατοστά (δείτε φωτογραφία).  Αν θα χρησιμοποιήσετε πιο μικρή μύτη, θα υπολογίσετε και την ανάλογη ποσότητα γλάσου.