Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη, το φυστικέλαιο, το νερό, τον καφέ, το κακάο, τη βανίλια, το ξύδι και ρυθμίζετε 1 λεπτό, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το αλεύρι και το μπέϊκινγκ πάουντερ και πιέζετε 2-3 φορές στιγμιαία το κουμπί Turbo ν’αναμειχθούν.
- Αδειάζετε σε χάρτινα φορμάκια για cupcakes τα οποία βάζετε σε φόρμα για muffins. Γεμίζετε τα φορμάκια μέχρι ½ εκατοστό κάτω από το στόμιο και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180° , για περίπου 20-25 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσουν καλά σε σχάρα πριν διακοσμήσετε με το γλάσο.
Γλάσο
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 37° , ταχύτητα 3. Ελέγχετε αν το μείγμα σας είναι ομοιογενές, καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και ρυθμίζετε χρόνο ανάλογα.
- Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει και να δέσει πριν το βάλετε στο κορνέ για τη διακόσμηση.
Συμβουλή σεφ
Μπορείτε να γαρνίρετε με καραμελωμένα αμύγδαλα ή χοντροκομμένα φυστίκια αιγίνης.
Η ποσότητα του γλάσου είναι υπολογισμένη με βάση μύτη κορνέ πλουμιστού με άνοιγμα περίπου 2 εκατοστά (δείτε φωτογραφία). Αν θα χρησιμοποιήσετε πιο μικρή μύτη, θα υπολογίσετε και την ανάλογη ποσότητα γλάσου. |