Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 3 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει ζάχαρη κάστερ. Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε τα αμύγδαλα στον κάδο και πατάτε το κουμπί Turbo 7 φορές στιγμιαία να γίνει σκόνη. Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
- Κόβετε τα πορτοκάλια στα 4 και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Τα βάζετε στον κάδο και προσθέτετε νερό μέχρι να καλυφθούν. Ρυθμίζετε 20 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Βάζετε το καλαθάκι στον κάδο και σουρώνετε το νερό. Βγάζετε το καλαθάκι και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7 ή μέχρι τα πορτοκάλια να γίνουν μια πάστα. Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
- Καθαρίζετε και στεγνώνετε τον κάδο. Βάζετε μέσα τη σοκολάτα σε κομμάτια και ρυθμίζετε 7 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, 60°, ταχύτητα 2.
- Προσθέτετε τα αυγά και τη ζάχαρη κάστερ και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε την πάστα πορτοκαλιού και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το αμυγδάλευρο και πατάτε το κουμπί Turbo 2 φορές στιγμιαία.
- Αδειάζετε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο της φόρμας. Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1 ½ ώρα. Αφήνετε στη φορμα 15 λεπτά να κρυώσει και αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει καλά.
- Βάζετε στον κάδο τη σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 να γίνει σκόνη. Προσθέτετε την κρέμα και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 6 λεπτά, 37ο , ταχύτητα 3.
- Γαρνίρετε με γλάσο σοκολάτας Εμινέντια και σερβίρετε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Συμβουλή σεφ
Αν θέλετε κάτι πιο έκτακτο, αντί για γλάσο Εμινέντια μπορείτε να γαρνίρετε πιο εύκολα με ζάχαρη άχνη. |