|
Φιλέτο ψαριού με ζεστή βινεγκρέτ πορτοκαλιού
Συνταγή για το Thermomix από τον Έλληνα σεφ Μιχάλη Ντουνέτα |
|
Υλικά
- 4 φιλέτα, 150 γρ έκαστο (λαυράκι/μπακαλιάρο/συναγρίδα κλπ), ή δύο 200 γρ έκαστο
- 100 γρ αλάτι
- 10 γρ ζάχαρη
- Λαχανικά (σπαράγγια, μπρόκολο κλπ)
- 500 γρ χυμό πορτοκαλιού
- 3-4 κόκκους κόκκινο ή και μαύρο πιπέρι
- 15 γρ μουστάρδα με κόκκους
- 50-60 γρ ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση:
- Αναμιγνύετε το αλάτι με τη ζάχαρη. Μ’αυτό το μείγμα, μαρινάρετε τα φιλέτα για 10 – 12 λεπτά. Ξεπλένετε τα φιλέτα, τα στραγγίζετε και τα τοποθετείτε στο ξέβαθο δίσκο του Varoma. Ραντίζετε με ελαιόλαδο.
- Στον βαθύ δίσκο του Varoma, τοποθετείτε λαχανικά της αρεσκείας σας σε μέγεθος που να μπορούν να ψηθούν σε 15 λεπτά στον ατμό.
- Στον κάδο, βάζετε το χυμό απο τα πορτοκάλια με τους κόκκους πιπεριού και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 χωρίς τη μεζούρα.
- Τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ψήνετε στον ατμό 12-14 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2.
- Αφαιρείτε τα φιλέτα και τα λαχανικά σε πυρέξ, καλύπτετε με ασημόχαρτο και αφήνετε στο φούρνο στους 80° C, για να κρατηθούν ζεστά ενώ φτιάχνετε τη βινεγκρέτ.
- Προσθέτετε τη μουστάρδα στον κάδο και ρυθμίζετε 3-5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 χωρίς τη μεζούρα. (Πρέπει να μείνει γύρω στα 170 γρ καταστημένος χυμός στον κάδο) Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 70° , ταχύτητα 9 για να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να δέσει σαν ρευστή μαγιονέζα.
- Αυτή η βινεγκρέτ θα μπορούσε να ξαναζεσταθεί άν χρειάζεται αλλά μόνο στο Thermomix όπου μπορείτε να ελέγξετε τη θερμοκρασία για να μήν κόψει... ζεσταίνετε λίγα λεπτά στους 80° , ταχύτητα 1.
|
|
|
|