Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
- Ακολούθως προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 χωρίς τη μεζούρα στο κάλυμμα.
- Ρυθμίζετε 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ.
- Πλάθετε τα φραντζολάκια σε όποιο σχήμα θέλετε. Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα ζυγίζετε 50γρ για κάθε φραντζολάκι κανονικού μεγέθους ή 25-30 γρ για φραντζολάκια κοκτέϊλ. Για μεγάλο και στενόμακρο ζυγίζετε 50 – 100 γρ το καθένα.
- Τα αφήνετε να φουσκώσουν αρκετά και τα ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 7-10 λεπτά και μετά χαμηλώνετε το φούρνο σε μέτριο προς χαμηλό για 15 λεπτά.
- Αφού ψηθούν τα τυλίγετε σε μια πετσέτα για να μείνουν μαλακά.
Διασκευή της συνταγής στο Thermomix από τη Σύμβουλο Thermomix Λευκωσίας Λένια Λοϊζου
|