Εκτέλεση
- Βάζετε τις ρόγες και το λεμόνι στον κάδο και ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5. (Αν έχει κουκούτσια ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9). Καθαρίζετε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και αν χρειάζεται επαναλαμβάνετε τη διαδικασία.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το γαρύφαλλο. Ρυθμίζετε 35 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1 με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
- Βάζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βαζάκια και διατηρείτε στο ψυγείο λόγω χαμηλής περιεκτικότητας προστιθέμενης ζάχαρης.
Συμβουλή Σεφ
Τα κουκούτσια του σταφυλιού θεωρούνται πολύ υγιεινά γιατί είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά.
|