Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Συνταγές

Καλαμάρι γεμιστό


Υλικά:

  • 2 κιλά καλαμαράκια
  • Διάφορα λαχανικά της αρεσκείας σας (φασολάκι, καρότο)

Γέμιση

  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 1 μεζούρα άσπρο κρασί
  • 150 γρ ρύζι
  • 70 γρ πινόλια ή/και μανιταράκια
  • 30 γρ καπήρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 8 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ μεζούρα χυμό λεμονιού
  • 250 γρ ντοματοχυμό

Σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 400-450 γρ ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 μεζούρα κρασί
  • 8 κλωναράκια μαϊντανό
  • αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση:

  • Βάζετε τα λαχανικά στο καλαθάκι και αφήνετε στην άκρη.
  • Ξεχωρίζετε την κεφαλή και τα πλοκάμια από τα καλαμαράκια και τα βάζετε στον κάδο.  Ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε το κρασί και ρυθμίζετε 3 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε το ρύζι, τα πινόλια/μανιτάρια, την καπήρα, το αλάτι, το πιπέρι, τον μαϊντανό και το χυμό λεμονιού.  Ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 2.
  • Γεμίζετε τα καλαμαράκια μέχρι τη μέση και τα τοποθετείτε στους δίσκους Varoma.  Περιχύνετε με το ντοματοχυμό και ετοιμάζετε τη σάλτσα.
  • Βάζετε το κρεμμύδι στον κάδο κομμένο στα 4 και ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
  • Προσθέτετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε 3 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα και τον μαϊντανό και αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7.
  • Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το κρασί, βάζετε το καλαθάκι στη θέση του, κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε το Varoma στη θέση του και ψήνετε στον ατμό 50 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1. Ελέγχετε αν ψήθηκαν και προσθέτετε χρόνο ανάλογα.

Συμβουλή σεφ

Αν δεν έχετε καπήρα μπορείτε να αλέσετε λίγα παξιμάδια στην ταχύτητα 8.