|
Παγωμένα κεκάκια φράουλας με γλάσο άσπρου βαλσαμικού |
|
Υλικά
- 200 γρ. κατεψυγμένες φράουλες
- 6 φύλλα φρέσκου δυόσμου
- 1-2 πρέζες αλεσμένο μαύρο πιπέρι
- 2 ασπράδια, παστεριωμένα (βλέπε συμβουλή 1)
- 1 κ.σ. γλάσο άσπρου βαλσαμικού (βλέπε συνταγή)
- 140 γρ. γιαούρτι
- 4 κ.σ. σιρόπι σφενδάμνου (maple syrup) ή μέλι
- 200 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Φιλαδέλφεια), σε μικρά κομμάτια
- 8 φρέσκες φράουλες για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Βάλτε στον κάδο τις κατεψυγμένες φράουλες, το δυόσμο, το πιπέρι και αλέστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και επαναλάβετε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
- Σπρώξτε το μείγμα στη μια μεριά του κάδου, τοποθετείστε το χτυπητήρι στη θέση του, προσθέστε τα ασπράδια, το βαλσαμικό γλάσο, 40 γρ. γιαούρτι και αναμείξτε 1.5 λεπτό/ταχύτητα 4 ή μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Μοιράστε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και βάλτε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 1 ώρα. Πλύνετε και στεγνώστε τον κάδο.
- Βάλτε στον κάδο τα υπόλοιπα 100 γρ. γιαούρτι, το σιρόπι, το τυρί κρέμα και αναμείξτε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6. Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη σπάτουλα και επαναλάβετε μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Διατηρήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
- Για να σερβίρετε, βγάλτε τα κεκάκια από τις φόρμες και αφήστε 2-3 λεπτά να μαλακώσουν. Γαρνίρετε με το γλάσο και φρέσκες φράουλες.
Συμβουλή Σεφ
- Αν προτιμάτε, παστεριώστε τα ασπράδια βάζοντας τα στον κάδο με 10 γρ. νερό 2 λεπτά/70ο/ταχύτητα 2. Μη σας ανησυχήσει αν φαίνονται κομμένα. Αδειάστε σε 1 μικρό μπολ και βάλτε στο ψυγείο να κρυώσουν πριν τα χτυπήσετε μαρέγκα.
- Όταν παγώσουν τα κεκάκια μπορείτε να τα βγάλετε από τις φόρμες και να τα διατηρήσετε στην κατάψυξη σε ένα ξέβαθο δοχείο. Γαρνίρετε με το γλάσο ακριβώς πριν σερβίρετε.
Η συνταγή αυτή είναι παρμένη από το βιβλίο μαγειρικής ThermomixCookingformeandyou της Αυστραλίας. |
|
|
|