|
ΚΕΤΣΑΠ (Ketchup) |
|
Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 12 λεπτά
Υλικά
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες στα 4
- 180 γρ κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε κομμάτια
- 130 γρ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 100 γρ ξύδι από κόκκινο κρασί
- λίγο μοσχοκάρυδο
- 10 σπόρους μουστάρδας
- 10 κόκκους πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουταλάκι καυτερή πάπρικα
- λίγο πιπέρι καγιέν
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 100 γρ μέλι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τις ντομάτες, τις κόκκινες πιπεριές, το κρεμμύδι, το σκόρδο και 50 γρ ξύδι μέσα στον κάδο, κόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7.
- Ρυθμίζετε 40 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2, με το καλαθάκι στη θέση της μεζούρας.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο ξύδι, τα μπαχαρικά και το μέλι και ρυθμίζετε 15-20 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2 μέχρι να πήξει η σάλτσα. Αφαιρείτε το καλαθάκι και βάζετε τη μεζούρα στη θέση της.
- Πολτοποιείτε 1 λεπτό, ταχύτητα 10. Αδειάζετε το μείγμα μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια και κλείνετε αεροστεγώς. Αναποδογυρίζετε τα βαζάκια για 10 λεπτά και αφήνετε να κρυώσουν.
Συμβουλή σεφ
Μένει φρέσκια στο ψυγείο για περίπου 3 μήνες.
|
|
|
|