Εκτέλεση
- Κόβετε το κρέας σε μικρά κομμάτια 4 εκατοστών περίπου και τα αλατοπιπερώνετε.
- Κόβετε το κολοκάσι σε μικρά κομμάτια, το σέλινο ψιλοκομμένο και τα βάζετε σ’ένα βαθουλό δοχείο.
- Τα περιχύνετε με το χυμό λεμονιού και τα αλατίζετε.
- Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και το ρεπανάκι κομμένα στα 2, το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε τις ντομάτες κομμένες στα τέσσερα, την πάστα ντομάτας , το ζωμό και ανοίγετε στην ταχύτητα 6 ν’αλεστούν.
- Αφαιρείτε 2 μεζούρες από το ζωμό και το βάζετε στο κολοκάσι να μαριναριστεί.
- Βάζετε το κομμένο κρέας στον κάδο προσθέτετε νερό να το καλύψει και ρυθμίζετε 15 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Βάζετε το μαριναρισμένο κολοκάσι στούς δύο δίσκους του Varoma και το τοποθετείτε πάνω στον κάδο. Ρυθμίζετε 30 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Όταν ψηθεί το κολοκάσι και το κρέας χρειάζεται ακόμη ψήσιμο αφαιρείτε το Varoma και ρυθμίζετε ακόμη 10 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Ελέγχετε πάντα το υγρό στον κάδο να είναι περίπου 1 λίτρο.
- Όταν ψηθούν όλα αδειάζετε σ’ένα δοχείο το κολοκάσι και προσθέτετε το κρέας με το ζωμό από τον κάδο.
Διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Thermomix Πάφου Μερόπη Παναρέτου
|