|
Κοχυλάκια με κολοκύθα και καπνιστό μπέϊκον |
|
Υλικά
- 100 γρ τυρί έμμενταλ σε κύβους
- 300 γρ κολοκύθα σε κύβους
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 600 γρ νερό
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 300 γρ μακαρόνια σε σχήμα κοχυλιού
- 150 γρ καπνιστό μπέϊκον σε λωρίδες ή κύβους
- λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Ζυγίζετε το τυρί στο πώμα του κάδου, ρυθμίζετε τα μαχαίρια στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε το τυρί από το άνοιγμα της μεζούρας πάνω στα μαχαίρια. Αφαιρείτε σε μπολ.
- Βάζετε στον κάδο την κολοκύθα και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το νερό και το αλάτι και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία έχει φτάσει τους 100° . Αν όχι, ρυθμίζετε ακόμα 1-2 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε τα κοχυλάκια και ρυθμίζετε 12 λεπτά, 100° , αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι ή μέχρι να ψηθούν τα κοχυλάκια. Προσθέτετε το μπέϊκον από το άνοιγμα της μεζούρας 2-3 λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος.
- Αδειάζετε στην πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτετε το τυρί. Αναμιγνύετε με το κουτάλι, καλύπτετε την πιατέλα και αφήνετε για λίγα λεπτά.
- Την ώρα που θα σερβίρετε ραντίζετε τη μακαρονάδα με λίγο σχοινόπρασο.
|
|
|
|