Εκτέλεση:
Κρέμα
- Βάλτε στον κάδο τη ζάχαρη, τη φλούδα πορτοκαλιού και αλέστε 20 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 9.
- Προσθέστε το λικέρ πορτοκαλιού, το γάλα, τα αυγά και βράστε 5 λεπτά/100° / ταχύτητα 4. Ενώ εργάζεται το Thermomix φτιάξτε την καραμέλα.
Καραμέλα
- Βάλτε σε ένα μπρίκι ή μικρό τηγάνι το νερό, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε πάνω σε δυνατή φωτιά 5-7 λεπτά ή μέχρι να σκουρέψει και να καραμελώσει.
- Αδειάστε την καραμέλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος που να χωράει στο Varoma (π.χ. πυρέξ οβάλ 25 χ 17 εκ.).
- Γεμίστε από πάνω με την κρέμα. Καλύψτε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και από πάνω βάλτε χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει τους υδρατμούς.
- Βάλτε το νερό στον κάδο, τοποθετείστε το Varoma στη θέση του, βάλτε μέσα στο Varoma το πυρέξ και ψήστε στον ατμό 45 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ελέγξτε την κρέμα με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή, έχει ψηθεί.
- Αφήστε την κρέμα να κρυώσει (περίπου 1 ώρα) και βάλτε στο ψυγείο μέχρι την επομένη.
- Αναποδογυρίστε το σκεύος σε μια πιατέλα και σερβίρετε.
Η συνταγή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Πάφου, Γεωργία Ευρυπίδου |