Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το νερό, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη το ελαιόλαδο, την κανέλα, τα αλεσμένα γαρίφαλα και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50ο , ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Αφαιρείτε τη ζύμη και την αφήνετε να φουσκώσει για μια ώρα περίπου μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Πλάσιμο
- Πλάθετε ένα μακρόστενο ρολό ζύμης για να σχηματίσετε το σώμα.
- Ακολούθως φτιάχνετε μια μπαλίτσα ζύμης για το κεφάλι και το ενώνετε στο σώμα. Bυθίζετε στο κεφάλι 2 γαρύφαλλα ολόκληρα για μάτια και ένα γαρύφαλλο πλαγιαστό για στόμα.
- Παίρνετε ένα μικρό κομμάτι ζύμης και το ανοίγετε με τον πλάστη να σχηματίσετε ένα ορθογώνιο σχήμα κόβοντας στις 2 άκρες ώστε να σχηματιστεί ένα Χ όπως στη φωτογραφία. Τοποθετείτε το σχήμα Χ κάτω από το κεφάλι
- Φέρνετε τα κορδόνια και τα σταυρώνετε και τα δύο μπροστά χιαστί.
- Αν θέλετε να φτιάξετε αγοράκια, κόβετε τη ζύμη στη μέση για να σχηματιστούν ποδαράκια.
- Τα τοποθετείτε σε ορθογώνιο ταψί που έχετε καλύψει με λαδόχαρτο, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξαναφουσκώσουν για ακόμα ½ ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° .
- Πριν τα βάλετε στο φούρνο, τα τρυπάτε με μια οδοντογλυφίδα από πάνω μέχρι κάτω σε αρκετά σημεία για να μη φουσκώσουν πολύ και χαλάσει το σχήμα.
- Τέλος, τα ψήνετε για 35-40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Η συνταγή αυτή προσαρμόστηκε για το Τhermomix από την Νινέττα Ιωάννου Σύμβουλο Λεμεσού.
|