Εκτέλεση:
- Κόψτε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες, τον άνηθο και το σχοινόπρασο πολύ μικρά αλλά ομοιόμορφα και βάλτε τα στον κάδο. Κρατείστε λίγο σχοινόπρασο για γαρνίρισμα. Προσθέστε το βούτυρο, το ελαιόλαδο και σοτάρετε 2 λεπτά, 100°/αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέστε τα αποξηραμμένα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα 3 λεπτά, 100° /αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέστε τα φρέσκα μανιταράκια, το αλεύρι και συνεχίστε το σοτάρισμα 2 λεπτά/100°, αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέστε το ζωμό, νερό κοχλαστό μέχρι την ένδειξη των 2 λίτρων και βράστε 5 λεπτά, 100°/αντίστροφη κίνηση/ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέστε το ρύζι και βράστε 15 λεπτά/100°/ αντίστροφη κίνηση/ ταχύτητα κουτάλι.
- Αδειάστε σε σουπιέρα και καθαρίστε τον κάδο. Προσθέστε τα αυγά με δύο κουταλιές νερό και χτυπήστε 40 δευτρόλεπτα/ταχύτητα 3. Στη συνέχεια προσθέστε λίγο-λίγο το χυμό λεμονιού από το άνοιγμα της μεζούρας ενόσω τα μαχαίρια συνεχίζουν να λειτουργούν.
- Όταν βάλετε όλο το λεμόνι χτυπήστε για ακόμη 10 δευτερόλεπτα/ ταχύτητα 2 και προσθέστε σιγά-σιγά το ζωμό με το ρύζι από το άνοιγμα της μεζούρας, ενώ τα μαχαίρια συνεχίζουν να λειτουργούν.
- Αδειάστε το μείγμα πίσω στη σουπιέρα. Γαρνίρετε με λίγο σχοινόπρασο πριν σερβίρετε.
Συμβουλή Σεφ
Αν η σούπα είναι πηκτή αραιώστε την με ζεστό νερό ή ζωμό.
|