|
Μαρμελάδα μήλου |
|
Υλικά
- 400 γρ μήλα κομμένα σε κομμάτια
- 250 γρ ζάχαρη
- ¼ λεμόνι, πλυμένο, χωρίς κουκούτσια
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τα μήλα στον κάδο και ψιλοκόβετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Καθαρίζετε τα τοιχώματα του κάδου με τη σπάτουλα.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και το λεμόνι. Κλείνετε τον κάδο και βάζετε το καλαθάκι από πάνω στη θέση της μεζούρας.
- Ρυθμίζετε 12 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 2.
- Ελέγχετε τη μαρμελάδα. Αν χρειάζεται επαναλαμβάνετε για ακόμα 5 λεπτά.
- Αφαιρείτε το λεμόνι και αν θέλετε τη μαρμελάδα σας πιο λεία ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Αδειάζετε σε ζεστά αποστειρωμένα βαζάκια και τα αφήνετε να κρυώσουν.
|
|
|
|