Εκτέλεση
Ζύμη
- Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε το αυγό και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4 και ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν προσθέτετε το λάδι λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας μέχρι να συμπληρωθούν 3 λεπτά.
- Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Την ίδια ώρα προσθέτετε το χυμό πορτοκαλιού λίγο-λίγο από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Προσθέτετε το αλεύρι, τη ζάχαρη βανίλιας και το μπέϊκινγκ πάουντερ και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 ν’αναμιχθούν. Ρυθμίζετε 2 λεπτά, ταχύτητα στάχυ. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζετε τη γέμιση.
Γέμιση
- Βάζετε τα καρύδια στον κάδο και πατάτε το κουμπί Turbo 2 φορές στιγμιαία. Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Αφαιρείτε τα κουκούτσια από τα φοινίκια και τα βάζετε στον κάδο. Ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Αδειάζετε στο δοχείο με τα καρύδια. Προσθέτετε την κανέλα και το μέλι και αναμιγνύετε να ενωθούν όλα καλά.
Συναρμολόγηση και ψήσιμο
- Παίρνετε ένα κομματάκι από τη ζύμη το πλάθετε σε μπαλίτσα και ανοίγετε σε πιττούλα στην παλάμη σας. Βάζετε 1 κουταλάκι γέμιση και κλείνετε προσεκτικά δίνοντας σχήμα ωοειδές.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.
- Όταν κρυώσουν λίγο τα περνάτε με ένα πινέλο με το σιρόπι και τα τυλίγετε σε αλεσμένα καρύδια.
Η συνταγή είναι από τη Σύμβουλο του Thermomix στη Λεμεσό, Κούλα Γρηγορίου |