Εκτέλεση
Γέμιση
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο, προσθέτετε τη φλούδα λεμονιού και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε τα μήλα, το κονιάκ, το suet ή βούτυρο και το χυμό λεμονιού. Χοντροκόβετε 7 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 3 ή μέχρι να είναι ομοιόμορφα κομμένα.
- Προσθέτετε τα αποξηραμμένα φρούτα και τα μπαχαρικά και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 3 να αναμιχθούν καλά. Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βαζάκι.
- Προσθέτετε το χυμό και κλείνετε αεροστεγώς.
- Διατηρείται στο ψυγείο 2-3 βδομάδες. Κάθε τόσο αναποδογυρίζετε το βαζάκι για να ποτίζεται όλο το μείγμα.
Ζύμη
- Βάζετε το αλεύρι, το βούτυρο και το αλάτι στον κάδο και πατάτε το κουμπί Turbo στιγμιαία 2-3 φορές. Η ζύμη δεν θα είναι ενωμένη ομοιόμορφα αλλά σαν χοντρά ψίχουλα.
- Προσθέτετε τον κρόκο και 2 κουταλιές κρύο νερό και πατάτε το κουμπί Turbo στιγμιαία 3-4 φορές ή μέχρι ν’αρχίσει το μείγμα να ενώνεται. Αν η ζύμη είναι πολύ στεγνή προσθέτετε ακόμα λίγο νερό και επαναλαμβάνετε.
- Αφαιρείτε τη ζύμη και φτιάχνετε μια μπάλα. Την καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν τη χρειαστείτε.
- Ανοίγετε λεπτό φύλο με τη ζύμη και την κόβετε σε στρογγυλά με ένα ποτήρι ή άλλο στρογγυλό σχήμα. Καλύπτετε τους πάτους σε μια φόρμα για ταρταλέτες και βάζετε μέσα 1 κουταλάκι από τη γέμιση.
- Για να καλύψετε τη γέμιση, κόβετε τη ζύμη σε σχήμα αστεριού, το αλείφετε με λίγο γάλα και το ενώνετε με τα τοιχώματα της βάσης.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνετε να κρυώσουν και ραντίζετε με ζάχαρη άχνη.
Συμβουλή Σεφ
Η συνταγή αυτή είναι της Janie Turner από την Αγγλία. Σίγουρα είναι καλύτερα να γίνει το μείγμα τουλάχιστον λίγες μέρες πριν να φτιάξετε τα mince pies. Η ποσότητα αυτή φτιάχνει περίπου 600 γρ μείγμα και μπορεί να διπλαστιαστεί.
Ανάλογα με το πόσο λεπτό είναι το φύλλο σας θα φτιάξετε περίπου 44-48 mince pies. Το φύλλο να είναι όσο το δυνατόν πιο λεπτό.
|