Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη, τη μαστίχα και το σαλέπι στον κάδο. Αλέθετε σε άχνη 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε το γάλα και την κρέμα. Ρυθμίζετε 15 λεπτά, 90° , ταχύτητα 4
- Αδειάζετε σε παγοθήκη, αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και το βάζετε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 8-10 ώρες.
- Βάζετε τα παγάκια-παγωτό από την παγοθήκη σε ένα μπολ ή σε ένα πλαστικό σακουλάκι και τα αφήνετε στην κατάψυξη μέχρι να τα χρειαστείτε.
- Όταν είστε έτοιμοι να φτιάξετε το παγωτό, ρυθμίζετε στην ταχύτητα 6 και ρίχνετε τα παγάκια-παγωτό ένα-ένα από το άνοιγμα της μεζούρας. Συνεχίζετε στην ταχύτητα 6 βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μείνει κομμάτια παγωμένα και τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια πάνω από το παγωτό. Ρυθμίζετε 20-30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει το μείγμα αφράτο.
- Αδειάζετε σε ένα δοχείο και βάζετε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να το χρειαστείτε. Συνοδεύεται με Κυδώνια με κουμανταρία και αρωματικά.
Συμβουλή Σεφ
Αν βρείτε καθαρό σαλέπι, χρησιμποιείτε 2 κουταλιές σούπας αντί για το ρόφημα και προσθέτετε 2 ακόμα κουταλιές στη ζάχαρη.
|