Εκτέλεση:
- Βάζετε στον κάδο τη μαστίχα με τη ζάχαρη και αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.
- Προσθέτετε το νερό, τη μαγιά, το βούτυρο, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε τη φαρίνα και το χωριάτικο αλεύρι και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Ζυμώνετε 1 ½ λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Αδειάζετε τη ζύμη σε ένα δοχείο, την καλύπτετε και την αφήνετε για 1 ώρα να ξεκουραστεί.
- Μοιράζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και φτιάχνετε σε κουλούρια.
- Πασπαλίζετε με το σουσάμι και το γλυκάνισσο, τα χαράσσετε ανά 2 εκ και τα αφήνετε ακόμα 1 ώρα να φουσκώσουν.
- Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180° ) για 30-35 λεπτά.
- Τα κόβετε σε κομμάτια στα σημεία που είχατε χαράξει και τα ξαναβάζετε στο φούρνο για ακόμα 30 λεπτά – 1 ώρα στους 120° ή μέχρι να καπηρώσουν.
Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomixαπό τη φίλη του Thermomix Σπυρούλα Αζά από την Καλαβασό. |