Εκτέλεση
Κρέμα
- Aφήνετε το φύλλο κρούστας να ξεπαγώσει καλά και το κόβετε σε μικρά κομματάκια της 1 ίντζας περίπου, είτε με μαχαίρι είτε με ψαλίδι. Τα βάζετε σε μια κούπα και με το χέρι προσπαθείτε να τα ξεχωρίσετε ώστε να μην είναι κολλημένα μεταξύ τους. Τα αφήνετε στην άκρη μέχρι να τα χρειαστείτε.
- Βάζετε στον κάδο τη ζάχαρη και τη φλούδα του ενός πορτοκαλιού και ανοίγετε στη ταχύτητα 6 για 10 δευτερόλεπτα.
- Προσθέτετε τα αυγά και ρυθμίζετε 8 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 6.
- Μετά προσθέτετε το λάδι, τη βανίλια και το γιαούρτι και ανοίγετε 20 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 6.
- Προσθέτετε το baking powder ανοίγετε 6 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 5.
- Ανοίγετε στη ταχύτητα 4 και ενώ το thermomix εργάζεται ρίχνετε λίγα λίγα τα φύλλα να αναμιχθούν με το μείγμα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ένα ταψί ή pyrex και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
Σιρόπι:
- Βάζετε τη ζάχαρη με τη φλούδα πορτοκαλιού στον κάδο και ανοίγετε για 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 6.
- Στη συνέχεια προσθέτετε το νερό και ρυθμίζετε 12-15 λεπτά, 100ο , ταχύτητα 2.
- Τέλος αφού κρυώσει η πορτοκαλόπιτα την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι λίγο-λίγο με ένα κουτάλι. Περιμένετε να αποροφηθεί και επαναλαμβάνετε. Τρυπάτε με οδοντογλυφίδες για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι. Σερβίρεται παγωμένη.
Η συνταγή έγινε προσαρμογή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Thermomix Πάφου, Μάρω Φαρφαρά |