Εκτέλεση
- Βάζετε το γάλα σε ένα ποτήρι και προσθέτετε 1 κουταλιά χυμό λεμονιού. Ανακατεύετε και το αφήνετε μέχρι να χρειαστεί το βουτυρόγαλα.
- Βάζετε την κολοκύθα σε κομμάτια στον κάδο και ρυθμίζετε 15 λεπτά, 90° , ταχύτητα 2. Ελέγχετε αν έχει μαλακώσει, προσθέτετε το χτυπηρήρι στα μαχαίρια και ρυθμίζετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να γίνει πουρέ. Αφαιρείτε σε μπολ.
- Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 2 λεπτά, ταχύτητα 5 μέχρι το μείγμα να ξανθίνει και να γίνει αφράτο.
- Προσθέτετε τα αυγά, την κολοκύθα, το βουτυρόγαλα και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το αλέυρι, το μπέϊκινγκ πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο και τα γαρύφαλλα και πατάτε το κουμπί τούρμπο στιγμιαία 2-3 φορές να αναμιχθούν.
- Αδειάζετε το μείγμα σε βουτυρωμένη φόρμα ψηλή με τρύπα στη μέση και ψήνετε σε μέτριο φούρνο, 180ο , για περίπου 55 λεπτά.
- Αφήνετε να κρυώσει περίπου 20 λεπτά πριν αναποδογυρίσετε. Αφήνετε να κρυώσει καλά.
- Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη πριν σερβίρετε.
Συμβουλή Σεφ
Τα πρώτα δύο βήματα μπορούν να γίνουν από την προηγούμενη.
|