|
Mείγμα μπαχαρικών Ras-el-hanout
Ένα παραδοσιακό μείγμα μπαχαρικών από το Μαρόκο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει γεύση στις σούπες, στο ρύζι, ακόμα και για μαρινάδα κρέατος για μπάρμπεκιου. Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την Janie Turner στην Αγγλία.
|
|
Υλικά
- 2 κουταλάκια σπόρους κύμινο
- 1 κουταλάκι σπόρους κόλιανδρο
- 2 κουταλάκια σπόρους κάρδαμο
- 1 ½ κουταλάκι μαύρους κόκκους πιπέρι
- 1 κουταλάκι άσπρους κόκκους πιπέρι
- 1 κουταλάκι μπαχάρι
- 2.5 εκ ξυλάκι κανέλα
- 5 γαρύφαλλα
- 2 μικρά κόκκινα καυτά πιπέρια
- 1 κουταλάκι αλεσμένο τζίντζερ
- 1 κουταλάκι αλεσμένο κουρκουμά (turmeric)
- 2 κουταλάκια χοντρό θαλασσινό αλάτι
- 1 μοσχοκάρυδο
- 20 κλωστές σαφφράν
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τo κύμινο, τον κόλιανδρο, το κάρδαμο, το πιπέρι, το μπαχάρι την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα καυτά πιπέρια στον κάδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, θερμοκρασία Varoma, ταχύτητα 1. Αδειάζετε σε ένα πιάτο και αφήνετε να κρυώσουν καλά.
- Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο (μαζί και αυτά που έχουν κρυώσει) και αλέθετε 1 λεπτό, ταχύτητα 10. Διατηρείτε σε σκοτεινό, δροσερό μέρος.
Συμβουλή Σεφ
Χρησιμοποιείστε όσα περισσότερα υλικά έχετε. Αν σας λείπουν μερικά δεν πειράζει... τα καυτερά πιπέρια και το τζίντζερ είναι απαραίτητα.
|
|
|
|