|
Mακαρόνια ριγκατόνε με φύλλα μπακλαβά (Ν) |
|
Υλικά:
- 250 γρ μακαρόνια ριγκατόνε
- 2 κουταλιές σπιτικό ζωμό λαχανικών Thermomix
- 100 γρ φυστικέλαιο
- 500 γρ μανιτάρια σε φέτες
- 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)
- 500 γρ ντοματοχυμό
- αλάτι, πιπέρι, βασιλικό
- 400 γρ καλαμπόκι βρασμένο
- 14 φύλλα μπακλαβά
Μπεσαμέλ
- 800 γρ γάλα σόγιας
- 60 γρ φυτικό βούτυρο
- 70 γρ αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
|
Εκτέλεση:
- Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο νερό μαζί με 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 12 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1. Ρίχνετε τα μακαρόνια από το άνοιγμα της μεζούρας και ρυθμίζετε 8 λεπτά, 100° , ταχύτητα 1.
- Ξεπλένετε τα μακαρόνια με κρύο νερό και αδειάζετε σε ένα μπολ.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι και ρίχνετε στον κάδο το λάδι, τα μανιτάρια και τις πιπεριές ψιλοκομμένες. Ρυθμίζετε 8 λεπτά, 90° , τααχύτητα 1.
- Προσθέτετε τον ντοματοχυμό, το αλάτι, το πιπέρι, το βασιλικό και 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 10 λεπτά, 90° , ταχύτητα 1. Δύο λεπτά πριν τελειώσει ο χρόνος ρίχνετε το καλαμπόκι από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Ρίχνετε τη σάλτσα στο μπολ με τα μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη μπεσαμέλ στον κάδο και ρυθμίζετε 10 λεπτά, 100° , ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε λίγη μπεσαμέλ στα μακαρόνια και ανακατεύετε.
- Βάζετε τα 7 φύλλα μπακλαβά σε πυρέξ και τα βουτυρώνετε ένα-ένα.
- Ρίχνετε το μείγμα με τα μακαρόνια από πάνω και καλύπτετε με την κρέμα μπεσαμέλ.
- Σκεπάζετε με τα υπόλοιπα 7 φύλλα μπακλαβά τα οποία βουτυρώνετε ένα-ένα.
- Χαράζετε με το μαχαίρι σε τετράγωνα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 30-40 λεπτά.
Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λεμεσού Λένια Στυλιανίδου |
|
|
|