|
Ριζότο με ψητή κολοκύθα και φέτα |
|
Υλικά
- 60 γρ ελαιόλαδο
- 500 γρ κολοκύθα σε κύβους
- αλάτι & πιπέρι
- 175 γρ κύβους φέτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα
- 150 γρ μπέϊκον
- 350 γρ ρύζι Αρμπόριο
- 100 γρ άσπρο κρασί
- 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών Thermomix
- 900 γρ νερό
- 2 γεμάτες φούχτες μικρά φύλλα σπανακιού
|
Εκτέλεση
- Με ένα βουρτσάκι απλώνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα ταψί. Προσθέτετε τους κύβους κολοκύθας και απλώνετε από πάνω ελαιόλαδο με το βουρτσάκι. Αλατοπιπερώνετε και βάζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° . Ψήνετε μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
- Λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο της κολοκύθας, βάζετε τη φέτα σε ταψί και προσθέτετε στο φούρνο μέχρι ν’αρχίσει να λιώνει στις γωνίες.
- Βάζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στον κάδο και ψιλοκόβετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Προσθέτετε το μπέϊκον και πατάτε το κουμπί Turbo στιγμιαία μέχρι να γίνει μικρά κομματάκια.
- Προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το ρύζι και το κρασί. Ρυθμίζετε 3 λεπτά, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε το ζωμό και το νερό και ρυθμίζετε 15 λεπτά, 100°, αντίστροφη κίνηση, ταχύτητα κουτάλι.
- Βάζετε τα φύλλα σπανακιού στον πάτω μιας βαθουλής πιατέλας σερβιρίσματος. Προσθέτετε τους μισούς κύβους κολοκύθας και με ένα πηρούνι λιώνετε την κολοκύθα και την ανακατεύετε με το σπανάκι.
- Προσθέτετε το ριζότο και ανακατεύετε προσεκτικά με τη σπάτουλα να αναμιχθούν όλα τα υλικά. Αφήνετε 5-10 λεπτά να ξεκουραστεί και να πιει όλα τα υγρά.
- Σερβίρετε σε βαθουλά πιάτα γαρνίροντας το κάθε πιάτο με τους υπόλοιπους κύβους κολοκύθας και τη ζεστή φέτα.
|
|
|
|