Εκτέλεση:
Ρολά
- Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο, το καρότο, το ψωμί και ψιλοκόψτε 7 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
- Προσθέστε τα αυγά, το κρασί, το μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, τη ρίγανη, το τζίντζερ, το mixed spice και αναμίξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
- Προσθέστε 500 γρ κιμά και αναμίξτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 3.
- Προσθέστε τα υπόλοιπα 500 γρ κιμά και αναμίξτε 5 δευτερόλεπτα /ταχύτητα 3, βοηθώντας με τη σπάτουλα από το άνοιγμα της μεζούρας. Αδειάστε σε ένα μπολ, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση.
Γέμιση
- Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές, το σκόρδο, το πράσο, το αλάτι, το πιπέρι, το mixed spice, το ελαιόλαδο και ψιλοκόψτε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
- Καθαρίστε τα τοιχώματα με τη μεζούρα και σοτάρετε 3 λεπτά/100°/ταχύτητα 2.
- Αδειάστε σε μπολ και αναμίξτε μέσα τη φέτα με το πηρούνι.
Σάλτσα ντομάτας
- Βάλτε στον κάδο το κρεμμύδι, το ελαιόλαδο, την ντομάτα, τον ντοματοπολτό, το κρασί, το tabasco, το ζωμό, τη ζάχαρη, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, το τζίντζερ, το mixed spice, το νερό και αλέστε 10 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 6.
Συναρμολόγηση
- Χωρίστε το μείγμα του κιμά στα 4, ανοίξτε το κάθε κομμάτι σε πλατιά λωρίδα πάνω σε καπήρα που έχετε απλώσει σε αντικολλητικό χαρτί. Στο κέντρο κάθε λωρίδας κιμά βάλτε στο κέντρο, κατά μήκος, το ¼ της γέμισης. Με τη βοήθεια του αντικολλητικού χαρτιού κλείστε τα ρολά πάνω από τη γέμιση και ενώστε τα καλά. Κλείστε καλά και τις άκρες του κάθε κομματιού.
- Λαδώστε τους δίσκους Varoma και βάλτε 2 ρολά σε κάθε δίσκο. Τοποθετείστε το Varoma στη θέση του και ψήστε στον ατμό 30 λεπτά/Varoma/ταχύτητα 1. Ελέγξτε αν ψήθηκαν και προσθέστε χρόνο ανάλογα.
- Βάλτε τα ρολά σε πιατέλα και περιχύστε με τη σάλτσα ντομάτας. Αν θέλετε πιο λεία τη σάλτσα, αφαιρέστε το Varoma και πολτοποιήστε 5 δευτερόλεπτα/ταχύτητα 5.
- Σερβίρετε με ρύζι.
Συμβουλή σεφ
Αν φτιάξετε τη συνταγή την Κυριακή του Πάσχα και έχετε τσουγκρίσει αυγά το βράδυ του Σαββάτου, κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στη γέμιση την ώρα που βάζετε και τη φέτα.
Η συνταγή έγινε διασκευή στο Thermomix από τη Σύμβουλο Λευκωσίας Μαρία Πιτσιλλίδου
|