Εκτέλεση
Σάλτσα
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
- Προσθέτετε τα βατόμουρα και το χυμό λεμονιού και πολτοποιείτε 30 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 – 9.
- Ρυθμίζετε 6 λεπτά ταχύτητα 4.
- Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.
Τούρτα
- Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο.
- Προσθέτετε τα βατόμουρα και το λικέρ και πολτοποιείτε 30 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 - 9.
- Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε 50 δευτερόλεπτα ταχύτητα 9, βοηθώντας με τη σπάτουλα από την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι να γίνει λείο το μίγμα σας.
- Μεταφέρετε σε μία φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη.
Σερβίρετε κατευθείαν από την κατάψυξη σε μία πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και διακοσμείτε με τα αμύγδαλα.
Συμβουλή Σεφ
Δεν διατηρείται πολύ έξω από την κατάψυξη... Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιηθεί αμέσως και προσθέτετε τη σάλτσα και τα αμύγδαλα τελευταία στιγμή. |