Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Τούρτα παγωτό με βατόμουρα  

Υλικά

Σάλτσα

  • 100 γρ ζάχαρη
  • 200 γρ διάφορα κατεψυγμένα βατόμουρα
  • 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού
  • 80 γρ ζάχαρη
  • 500 γρ διάφορα κατεψυγμένα βατόμουρα
  • Ρούμι ή λικέρ (προαιρετικό)
  • 250 γρ τυρί Mascarpone
  • ασπρισμένα αμύγδαλα σε νιφάδες για διακόσμηση

 

Εκτέλεση

Σάλτσα

  • Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα ταχύτητα 10.
  • Προσθέτετε τα βατόμουρα και το χυμό λεμονιού και πολτοποιείτε 30 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 – 9.
  • Ρυθμίζετε 6 λεπτά ταχύτητα 4.
  • Αδειάζετε τη σάλτσα σε ένα μπολ, την αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τη χρειαστείτε.

Τούρτα

  • Ζυγίζετε τη ζάχαρη στον κάδο.
  • Προσθέτετε τα βατόμουρα και το λικέρ και πολτοποιείτε 30 δευτερόλεπτα ταχύτητα 5 - 9.
  • Προσθέτετε το τυρί και ανακατεύετε 50 δευτερόλεπτα ταχύτητα 9, βοηθώντας με τη σπάτουλα από την αντίθετη κατεύθυνση μέχρι να γίνει λείο το μίγμα σας.
  • Μεταφέρετε σε μία φόρμα και τη βάζετε στην κατάψυξη.

Σερβίρετε κατευθείαν από την κατάψυξη σε μία πιατέλα, περιχύνετε με τη σάλτσα και διακοσμείτε με τα αμύγδαλα. 

Συμβουλή Σεφ
Δεν διατηρείται πολύ έξω από την κατάψυξη... Βεβαιωθείτε ότι θα χρησιμοποιηθεί αμέσως και προσθέτετε τη σάλτσα και τα αμύγδαλα τελευταία στιγμή.