|
Σαλάτα με θαλασσινά |
|
Υλικά
- 150 γρ καβουροπόδαρα
- 150 γρ γαρίδες ήδη βρασμένες
- 100 γρ κόκκινη πιπεριά σε ροδέλες
- 100 γρ πράσινη πιπεριά σε ροδέλες
- 3 φέτες κρεμμύδι
- 2 αυγά σφιχτά
- ½ μεζούρα ελαιόλαδο
- 15 γρ ξύδι
- αλάτι
- λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
Σάλτσα Vinaigrette
- 1 κουταλάκι Γαλλική μουστάρδα
- 1 κουταλάκι Αγγλική μουστάρδα
- 1 κουταλάκι μουστάρδα Dijon προαιρετικά
- 1 κουταλάκι μέλι
- ½ μεζούρα άσπρο ξύδι
- 1 κουταλάκι δεντρολίβανο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 μεζούρα ελαιόλαδο
- 1 μεζούρα φυστικέλαιο
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τα καβουροπόδαρα και τις γαρίδες στον κάδο και κόβετε για 8 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3 ½ . Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Βάζετε στον κάδο τις πιπεριές, το κρεμμύδι, τα αυγά και ρυθμίζετε 6 δευτερόλεπτα ταχύτητα 3 ½ να ψιλοκοπούν.
- Τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σε ροδέλες έτσι ώστε όταν κοπούν στο Thermomix να είναι ομοιόμορφα .
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το ξύδι, αλάτι και αναμειγνύετε για 3 δευτερόλεπτα ταχύτητα 2. Αδειάζετε στο δοχείο με τα θαλασσινά
- Βάζετε στον κάδο όλα τα υλικα για τη vinaigrette εκτος απο το ελαιόλαδο και το φυστικέλαιο και ρυθμίζετε 1 λεπτό ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και το φυστικέλαιο και χτυπάτε για 2 λεπτά ταχύτητα 4.
- Βάζετε τη vinaigrette πάνω στα κομμένα θαλασσινά και λαχανικά, ανακατεύετε καλά, πασπαλίζετε με τον μαϊντανό και τοποθετείτε το μείγμα στο ψυγείο.
|
|
|
|