|
Αρνάκι γάλακτος με γιαούρτι |
|
Υλικά
- 1 κιλό αρνάκι γάλακτος χωρίς κόκκαλα σε κομμάτια
- 500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
- ½ μεζούρα ελαιόλαδο
- 3-4 κουταλιές βούτυρο
- αλάτι-πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Πλένετε το κρέας το αλατοπιπερώνετε και το τοποθετείτε στο Varoma.
- Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό, κλείνετε τον κάδο και τοποθετείτε το Varoma. Ρυθμίζετε 55 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.
- Αδειάζετε σε ταψί ή πυρίμαχο σκεύος, περιχύνετε με το ελαιόλαδο, το βούτυρο, 2-3 μεζούρες ζωμό από τον κάδο που ψήθηκε και ψήνετε στο φούρνο στους 200° μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
- Αποσύρετε το κρέας από το ταψί, βάζετε στον κάδο το γιαούρτι και τη σάλτσα από το ταψί και αναμειγνύετε στην ταχύτητα 4. Περιχύνετε το κρέας και σερβίρετε.
|
|
|
|