Εκτέλεση:
Πάνω στρώση
- Στον πάτο μιας βουτυρωμένης φόρμας (κατά προτίμηση με τρύπα στη μέση), βάζετε το βούτυρο και ακολούθως βάζετε τη φόρμα στη φωτιά για να λιώσει το βούτυρο.
- Κατεβάζετε τη φόρμα από τη φωτιά και απλώνετε τη ζάχαρη στον πάτο της φόρμας.
- Κόβετε τα μήλα σε φέτες και τα τοποθετείτε στον πάτο της φόρμας πάνω από τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα σταφιδάκια και τα αμύγδαλα.
Κέϊκ
- Βάζετε στον κάδο το βούτυρο, τη ζάχαρη, το κονιάκ, το γάλα και χτυπάτε 2 λεπτά, ταχύτητα 4. Κατά τη διάρκεια του χτυπήματτος προσθέτετε τα αυγά και τη βανίλια από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Τέλος προσθέτετε το αλεύρι και το μπέϊκινγκ πάουντερ και πιέζετε το κουμπί Turbo 2 φορές στιγμιαία για ν’αναμιχθούν.
- Προσθέτετε το μείγμα στη φόρμα και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο, 180°C, για περίπου 50 λεπτά.
- Αναποδογυρίζετε τη φόρμα σε πιατέλα, αφήνετε λίγα λεπτά και αφαιρείτε τη φόρμα.
- Σερβίρετε με κρέμα σαντιγύ ή παγωτό βανίλια.
Συμβουλή Σέφ
Αντί για μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ροδάκινα ή αχλάδια. |