|
Αγκινάρες γεμιστές με λαχανικά
|
|
Υλικά
- 12 αγκινάρες μόνο τις καρδιές
- χυμό από ένα λεμόνι
- 1 κρεμμύδι
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 μεζούρα ελαιόλαδο
- 1 καρότο
- 2 μεγάλα μανιτάρια
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/4 ματσάκι άνηθο
- αλάτι-πιπέρι
Για την κρέμα
- 1/2 μεζούρα ελαιόλαδο
- 420γρ. γάλα
- 60γρ. αλεύρι
- 120γρ. γιαούρτι
- 170γρ κεφαλοτύρι
- Αλάτι-πιπέρι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τις αγκινάρες σε δοχείο με λεμόνι το χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
- Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι κομμένο στα δυο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το σκόρδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να κοπούν.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 5 λεπτά θερμοκρασία varoma ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το καρότο, τα μανιτάρια, τον άνηθο και πατάτε το κουμπί turbo 2 φορές να κοπούν. Μετά προσθέτετε το αλάτι-πιπέρι και ρυθμίζετε 8 λεπτά 100° ταχύτητα 1. Αδειάζετε σε δοχείο.
- Βάζετε τις αγκινάρες στο καλαθάκι. Βάζετε στον κάδο 1 ½ λίτρο ζεστό νερό και τοποθετείτε το καλαθάκι. Ρυθμίζετε 15 λεπτά 100° ταχύτητα 1. Στραγγίζετε τις αγκινάρες και τις τοποθετείτε σε λαδωμένο πυρέξ.
- Βάζετε στον κάδο το τυρί και ανοίγετε στην ταχύτητα 6 να αλεστεί και το αδειάζετε σε δοχείο.
- Βάζετε στον κάδο όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός από το τυρί και ρυθμίζετε 8 λεπτά 90° ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το τυρί και αναμειγνύετε για 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4. Προσθέτετε τα λαχανικά και ανακατεύετε μερικά δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 3 να ανακατευτούν όλα μαζί.
- Γεμίζετε τις αγκινάρες με το μείγμα και αδειάζετε την υπόλοιπη κρέμα στο πυρίμαχο σκεύος και ψήνετε σε μέτριο φούρνο ώσπου να ροδίσουν. Αν θέλετε πασπαλίζετε με λίγο κεφαλοτύρι από πάνω.
|
|
|
|