Εκτέλεση:- προθερμαίνετε το φούρνο στους 230°C. Βουτυρώνετε 2 ταψιά και τα αφήνετε στο φούρνο μέχρι να τα χρειαστείτε.
Βάζετε στον κάδο το νερό, το λάδι και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 2λεπτά, 50° , ταχύτητα 1.
-
Προσθέτετε τη μαγιά και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
-
Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και αναμιγνύετε 30 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.
-
Ζυμώνετε 3 λεπτά, ταχύτητα στάχυ, χωρίς τη μεζούρα.
-
Βάζετε τη ζύμη σε ένα δοχείο και την καλύπτετε με μια πετσέτα. Αφήνετε να μπεί σε ζεστό μέρος για περίπου 30 λεπτά.
-
Σχηματίζετε τη ζύμη σε κύλινδρο διαμέτρου 5 εκ, και κόβετε σε ροδέλες των 25 γραμμαρίων.
-
Με τον πλάστη και χωρίς καθόλου επιπρόσθετο αλεύρι ή δυνατόν, ανοίγετε σε μικρές στρογγυλές πιττούλες και τις τοποθετείτε σε βουτυρωμένα ταψιά.
-
Βάζετε τα ταψιά στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε περίπου 5 λεπτά. Μην αφήσετε να ροδίσουν.
-
Αφαιρείτε τις ζεστές πιττούλες σε πετσέτα, καλύπτετε και αφήνετε να κρυώσουν.
Συμβουλή Σεφ
Αν θέλετε να ροδίσουν απλά ραντίστε με λίγο νερό πριν βάλετε στο φούρνο. |