Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Βοδινό κρασάτο  

Υλικά

  • 600 γρ βοδινό πολύ καλής ποιότητας σε κύβους
  • 50 γρ αλεύρι
  • 300 γρ ντομάτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
  • 120 γρ κρασί άσπρο
  • 200 γρ καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ή ξηρό
  • 40 γρ ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση

  • Αλευρώνετε το βοδινό και  το αφήνετε στην άκρη.
  • Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά και πατάτε 2 φορές το κουμπί turbo.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
  • Ρίχνετε στον κάδο το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε το βοδινό και ρυθμίζετε 5 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.
  • Ακολούθως προσθέτετε τη ντομάτα και την πιπεριά, την πάστα ντομάτας, το κρασί, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 30 λεπτά 100° ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.  Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το βοδινό, αν όχι ρυθμίζετε ακόμα λίγο χρόνο.
  • Προσθέτετε το θυμάρι και τις ελιές και ρυθμίζετε 5-7 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.
  • Σερβίρετε με ρύζι.