|
Βοδινό κρασάτο |
|
Υλικά
- 600 γρ βοδινό πολύ καλής ποιότητας σε κύβους
- 50 γρ αλεύρι
- 300 γρ ντομάτες
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κρεμμύδι
- 70 γρ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά πάστα ντομάτας
- 120 γρ κρασί άσπρο
- 200 γρ καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 κουταλιά ζωμό λαχανικών
- 1 κουταλιά φρέσκο θυμάρι ή ξηρό
- 40 γρ ελιές ψιλοκομμένες
|
Εκτέλεση
- Αλευρώνετε το βοδινό και το αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες και την κόκκινη πιπεριά και πατάτε 2 φορές το κουμπί turbo. Αδειάζετε σε ένα δοχείο.
- Ρίχνετε στον κάδο το κρεμμύδι και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 3 λεπτά 100° ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε το βοδινό και ρυθμίζετε 5 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.
- Ακολούθως προσθέτετε τη ντομάτα και την πιπεριά, την πάστα ντομάτας, το κρασί, τα καρότα και το ζωμό λαχανικών και ρυθμίζετε 30 λεπτά 100° ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση. Ελέγχετε αν έχει ψηθεί το βοδινό, αν όχι ρυθμίζετε ακόμα λίγο χρόνο.
- Προσθέτετε το θυμάρι και τις ελιές και ρυθμίζετε 5-7 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1, αντίστροφη κίνηση.
- Σερβίρετε με ρύζι.
|
|
|
|