|
Μπισκότα βουτύρου με χαλεπιανά και cranberries |
|
Υλικά
- 60 γρ ζάχαρη
- 300 γρ αλεύρι φαρίνα
- 40 γρ κόρν φλάουερ
- 250 γρ βούτυρο ανάλατο σε κύβους
- 100 γρ χαλεπιανά
- 100 γρ αποξηραμμένα cranberries
- 150 γρ άσπρη σοκολάτα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150ο και απλώνετε λαδόχαρτο σε ένα ταψί.
|
Εκτέλεση
- Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα Τurbo.
- Προσθέτετε το αλεύρι, το κόρν φλάουερ και το βούτυρο και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
- Ζυμώνετε το μείγμα 40 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα στάχυ.
- Προσθέτετε τα μούρα και τα χαλεπιανά από το άνοιγμα της μεζούρας κα πατάτε το κουμπί Turbo 4-5 φορές στιγμιαία.
- Πλάθετε το μείγμα σε ρολό στρογγυλό ή ελλειπτικό με τη βοήθεια λαδόχαρτου και το βάζετε στο ψυγείο για ½ με 1 ώρα. Κόβετε μπισκότα σε φέτες και τα τοποθετείτε στο ταψί. Ψήνετε 20-30 λεπτά. Αφήνετε τα μπισκότα στο ταψί για 10 λεπτά μετά που θα ψηθούν για να κρυώσουν και να μήν σπάσουν όταν τα μετακινήσετε.
- Κόβετε την άσπρη σοκολάτα σε κομμάτια και την τοποθετείτε στον κάδο. Αλέθετε λίγα δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 8 και λειώνετε 5 λεπτά, 50°, ταχύτητα 1.
- Αδειάζετε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ και βουτάτε μέσα τα μπισκότα να καλυφθεί η μία πλευρά. Τα τοποθετείτε σε λαδόχαρτο μέχρι να κρυώσει η σοκολάτα και να πήξει.
Απολαύστε τα! |
|
|
|