Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ρύζι Βομβάης  

Υλικά

  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλου σε μικρά κομματάκια
  • 150-200 γρ. μπιζέλι
  • 300γρ. ρύζι
  • 1 κρεμμύδι
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 160 γρ. μανιτάρια σε  φέτες
  • 1 κουταλάκι σκόνη κάρυ
  • Αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο στον κάτω δίσκο του Varoma, το μπιζέλι στον πάνω δίσκο του Varoma και το ρύζι στο καλαθάκι.
  • Ρίχνετε στον κάδο 1 ¼  λίτρο ζεστό νερό, τοποθετείτε το καλαθάκι, κλείνετε τον κάδο, τοποθετείτε το Varoma και ρυθμίζετε 30 λεπτά θερμοκρασία Varoma ταχύτητα 1.  Αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος.
  • Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 για 5 δευτερόλεπτα να κοπεί.  Προσθέτετε το ελαιόλαδο, την πιπεριά, τα μανιτάρια, τη σκόνη κάρυ, το αλάτι και ρυθμίζετε 5 λεπτά θερμοκρασία Varoma αντίστροφη κίνηση ταχύτητα 1.
  • Αδειάζετε στο ρύζι και ανακατεύετε με το κουτάλι να αναμειχθούν καλά όλα τα υλικά και σερβίρετε.

Σημείωση – Ο χρόνος ψησίματος για το ρύζι εξαρτάται από την ποιότητα του ρυζιού.