Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Ψωμάκια με λιαστές ντομάτες

Υλικά

  • 50-75 γρ λιαστές ντομάτες
  • 2-3 κουταλιές λάδι από τις ντομάτες
  • 3 μεζούρες νερό
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1 κουταλιά ρίγανη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 300 γρ χωριάτικο αλεύρι
  • 200 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 100 γρ φέττα λιωμένη (προαιρετική)

Εκτέλεση

  • Βάζετε στον κάδο τις ντομάτες και ανοίγετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5 να αλεστούν.  Προσθέτετε το λάδι, το νερό, τη μαγιά, τη ρίγανη, το αλάτι και τη ζάχαρη και ρυθμίζετε 1 λεπτό 50° ταχύτητα 3.  Προσθέτετε το αλεύρι και τη φέττα και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα στη ταχύτητα 4.  Έπειτα 1 λεπτό στη ταχύτητα στάχυ.
  • Ακολούθως μοιράζετε τη ζύμη σε 12 ίσα μέρη και φτιάχνετε μικρά ψωμάκια στενόμακρα ή στρογγυλά.  Αφού φουσκώσει η ζύμη χαράσσετε από πάνω δύο λοξές γραμμές με ένα μαχαίρι και τα ψήνετε για 30 λεπτά περίπου σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο.

Συμβουλή του σεφ
Τοποθετείτε στο φούρνο ένα μέτριο ταψί με κογλαστό νερό για να δημιουργεί ατμό και να κάνουν καλύτερη κρούστα τα ψωμάκια.
Η συνταγή αυτή είναι  αυτοσχέδια δημιουργία του σεφ Αντώνη Θεοδώρου.