|
Ψωμί με λιαστές ντομάτες και χαλλούμι |
Υλικά
- ½ χαλλούμι
- 50 γρ λιαστές ντομάτες
- 3 μεζούρες νερό
- 2 κουταλιές ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά (3 κουταλάκια)
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 300 γρ αλεύρι χωριάτικο
- 200 γρ αλεύρι φαρίνα
- 1 κουταλιά ρίγανη
|
Εκτέλεση
- Βάζετε το χαλλούμι και τις ντομάτες στον κάδο και ψιλοκόβετε 2 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 7. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Βάζετε το νερό, το ελαιόλαδο, τη μαγιά, το αλάτι, τη ζάχαρη στον κάδο και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 50°, ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Αφαιρείτε τη μεζούρα και ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Στα μέσα του λεπτού, προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες, το χαλλούμι και τη ρίγανη από το άνοιγμα της μεζούρας.
- Πλάθετε σε ψωμάκια, τα τοποθετείτε σε ταψί πάνω σε λαδόχαρτο, τα καλύπτετε με πετσέτα και τα αφήνετε να μπούν.
- Ψήνετε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.
|
|
|
|