|
Ψωμί με νιφάδες βρώμης |
|
Υλικά
- 350γρ. νερό
- 1 φακελάκι μαγιά
- 20γρ. μέλι ή χαρουπόμελο
- 30γρ. ελαιόλαδο
- 250γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
- 120γρ. αλεύρι χωριάτικο
- 100γρ. αλεύρι φαρίνα
- 80γρ. νιφάδες βρώμης
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 60-80γρ ηλιόσπορους
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο το νερό, τη μαγιά, το μέλι και το ελαιόλαδο και ρυθμίζετε 1 λεπτό 50° ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το αλεύρι, τις νιφάδες βρώμης και το αλάτι και αναμιγνύετε 20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 5. (Η ζύμη είναι ελαφρά κολλώδη, αν χρειάζεται προσθέτετε μια κουταλιά αλεύρι χωριάτικο).
- Αφαιρείτε τη μεζούρα από το κάλυμμα και ρυθμίζετε 2 λεπτά στη ταχύτητα στάχυ. Στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα προσθέτετε τους ηλιόσπορους από το άνοιγμα της μεζούρας ενώ δουλεύουν τα μαχαίρια.
- Λαδώνετε ελαφρά ένα μπωλ και αφού φτιάξετε τη ζύμη σε σχήμα μπάλας τη βάζετε μέσα και τη σκεπάζετε με μία πετσέτα.
- Όταν διπλασιαστεί σε όγκο τη ζυμώνετε με τα χέρια να φύγει ο αέρας και φτιάχνετε το ψωμί σε όποιο σχήμα θέλετε. Το σκεπάζετε πάλι με την πετσέτα.
- Όταν διπλασιαστεί πάλι ο όγκος το χαράσσετε σε δύο τρία σημεία και το ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά περίπου.
|
|
|
|