|
Καλτσονάκια με τυρί και χαμ
|
|
Υλικά
Ζύμη πολλαπλής χρήσης
- 250 γρ χυμό πορτοκάλι
- 120 γρ φυστικέλαιο
- 500 γρ αλεύρι ζαχαροπλαστικής
- 2 κουταλάκια μπέϊκινγκ πάουντερ
Γέμιση
- 500 γρ χοντροκομμένο τυρί τύπου ένταμ
- 500 γρ χοντροκομμένο χαμ
|
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο και ρυθμίζετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να αναμιχθούν.
- Ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.
- Αφαιρείτε τη ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάζετε με πετσέτα και αφήνετε να ξεκουραστεί για ½ ώρα.
- Κλείνετε τον κάδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 6. Ενώ τα μαχαίρια γυρίζουν, ρίχνετε το τυρί από το άνοιγμα της μεζούρας να αλεστεί. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στην άκρη.
- Επαναλμβάνετε τη διαδικασία αυτή με το χαμ στην ταχύτητα 5. Προσθέτετε το χαμ στο τυρί και αναμιγνύετε ελαφρά.
- Ανοίγετε τη ζύμη φύλλο σε στενόμακρα κομμάτια και απλώνετε τη γέμιση από πάνω. Καλύπτετε με δεύτερο φύλλο και τα κόβετε σε ότι σχήμα θέλετε.
- Τα βάζετε σε ταψί και ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
|
|
|
|