|
Μούς σοκολάτας καπουτσίνο
(χωρίς αυγά)
|
Υλικά
-
200 γρ κουβερτούρα
-
45 γρ δυνατό καφέ
-
450 γρ κρέμα γάλακτος, θερμοκρασία ψυγείου
-
200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
-
τριμμένη σοκολάτα και κακάο για γαρνίρισμα
|
Εκτέλεση
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια και προσθέτετε 300 γρ κρέμα γάλακτος. Ρυθμίζετε στην ταχύτητα 4 χωρίς τη μεζούρα και παρακολουθείτε μέχρι να δέσει η κρέμα για να μην κόψει. Αδειάζετε σε μπολ και αφήνετε στο ψυγείο.
- Αφαιρείτε το χτυπητήρι, πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο.
- Βάζετε την κουβερτούρα σε κομμάτια στον κάδο και αλέθετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 8. Προσθέτετε τον καφέ και λειώνετε 3 λεπτά, 37° C, ταχύτητα 3.
- Προσθέτετε το γιαούρτι και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4. Προσθέτετε την κρέμα και αναμιγνύετε προσεχτικά με τη σπάτουλα.
- Αδειάζετε το μείγμα σε 6 ποτήρια ή μικρά ποτηράκια καφέ και τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Χτυπάτε την υπόλοιπη κρέμα με την ίδια μέθοδο, και τη βάζετε πάνω απο τη μούς. Γαρνίρετε με τριμμένη σοκολάτα και κακάο σαν καπουτσίνο.
- Σερβίρετε αμέσως ή αφήνετε στο ψυγείο για αργότερα.
|
|
|
|