|
Σούπα Καρότου με Κόλιαντρο |
|
Υλικά
- 1 κουταλιά ρύζι ή φακές
- 1 κουταλάκι ζάχαρη
- 1 κομμάτι φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού
- 1 κομμάτι τζίντζερ (ginger) 2 εκατοστά
- 250-350 γρ. καρότα χοντροκομμένα
- 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο στα δύο
- 1 ή 2 κουταλιές ζωμό λαχανικών (Thermomix)
- 300 γρ. νερό
- 50 γρ. βούτυρο
- φρέσκο κόλιαντρο
- 300 γρ. γάλα
- αλάτι & πιπέρι
- 200 γρ. φρέσκα κρέμα
|
Εκτέλεση
-
Ζυγίζετε το ρύζι ή τις φακές, τη ζάχαρη, τη φλούδα και το τζίντζερ στον κάδο και αλέθετε 10-20 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 9.
-
Προσθέτετε τα καρότα και το κρεμμύδι και κόβετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 7.
-
Προσθέτετε το ζωμό, το νερό, το βούτυρο, τον κόλιαντρο, το γάλα και αλατοπιπερώνετε. Αναμιγνύετε για μερικά δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 6 και ψήνετε 12 λεπτά 100° ταχύτητα 1.
-
Πολτοποιείτε για 30 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα turbo, ή ξεκινώντας από την ταχύτητα 1 μέχρι 9 σιγά σιγά. Προσθέτετε την κρέμα και δοκιμάζετε. Αναμιγνύετε για μερικά δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 4.
|
|
|
|