|
Κοτόπουλο με ελιές
|
|
Υλικά
- 500γρ. στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδου
- 40γρ. ελαιόλαδο
- 40γρ. βούτυρο
- 1 μεζούρα λευκό κρασί
- αλάτι
- 90γρ πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσια
- Λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση ή ξερό
Μαρινάρα για το κοτόπουλο
- 1 φύλλο δάφνης
- 2 σκελίδες σκόρδου
- 4-5 κόκκους μαύρου πιπεριού
- χυμό από 1 λεμόνι
- 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
|
Εκτέλεση
- Σε ένα δοχείο βάζετε το κοτόπουλο και όλα τα υλικά της μαρινάρας ανακατεύετε και αφήνετε να μαριναρισθούν για 1 ώρα.
- Βάζετε στον κάδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να κοπούν.
- Προσθέτετε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° ταχύτητα 2.
- Τοποθετείτε το χτυπητήρι στα μαχαίρια, ρίχνετε στον κάδο το κοτόπουλο και ρυθμίζετε 5 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα 1.
- Προσθέτετε το κρασί, το αλάτι και ρυθμίζετε 15 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.
- Προσθέτετε τις ελιές και ρυθμίζετε 2 λεπτά 100° αντίστροφη κίνηση ταχύτητα κουτάλι.
- Πασπαλίζετε με το βασιλικό και σερβίρετε.
|
|
|
|