|
Κοτοσαλάτα με αβοκάντο |
Υλικά
- 300γρ. στήθος κοτόπουλο σε κομματάκια
- 2 ώριμα αβοκάντο κομμένο σε φετούλες (το βάζετε σε χυμό λεμονιού)
- λίγα φύλλα μαρουλιού
- 180γρ.κόκκινα σταφύλια κομμένα στα 2 χωρίς κουκούτσια (προαιρετικά)
- 2-3 μανταρίνια ξεφλουδισμένα
- 100γρ. φουντούκια ξεφλουδισμένα
- ½ μεζούρα κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές μαγιονέζα
- 1 κουταλια σέρρυ
- χυμό ενός πορτοκαλιού
- λίγο αλάτι
|
Εκτέλεση
- Βάζετε στον κάδο 1 λίτρο ζεστό νερό κλέινετε τον κάδο, τοποθετείτε το Varoma με το κοτόπουλο και ρυθμίζετε 30 λεπτά, θερμοκρασία Varoma,
ταχύτητα1. Αδειάζετε σε μία σαλατιέρα.
- Προσθέτετε το αβοκάντο, το μαρούλι χοντροκομμένο, τα σταφύλια, τα μανταρίνια.
- Πλένετε και στεγνώνετε τον κάδο. Ρίχνετε τα φουντούκια τα οποία έχετε ξεφλουδίσει (τα βάζετε στο φούρνο για λίγο τα τρίβετε και φεύγει ο φλοιός). Ανοίγετε στην ταχύτητα 5 να αλεστούν, δεν πρέπει να γίνουν σκόνη. Αδειάζετε στη σαλάτα.
- Ρίχνετε στον κάδο την κρέμα γάλακτος, τη μαγιονέζα, το σέρρυ, το χυμό πορτοκαλιού και το αλάτι ρυθμίζετε 5 δευτερόλεπτα στην ταχύτητα 3.
Περιχύνετε τη σαλάτα και σερβίρετε.
|
|
|
|