Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Ρολάκια κανέλας (Cinnamon rolls)

 

 


Υλικά

Ζύμη

  • 220 γρ γάλα
  • 70 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μαγιά (8-10 γρ)
  • 2 αυγά
  • 620-640 γρ αλεύρι φαρίνα
  • 1 κουταλάκι αλάτι 

Γέμιση

  • 200 γρ καστανή ζάχαρη
  • 70 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 3-4 μικρά ξυλάκια κανέλα

Γλάσο τυρί-κρέμα

  • 200 γρ ζάχαρη
  • 110 γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 120 γρ τυρί τύπου φιλαδέλφεια
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη βανίλια Thermomix


Εκτέλεση

  • Ζύμη
    • Βάζετε στον κάδο το γάλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ρυθμίζετε 1 ½ λεπτό, 50° , ταχύτητα 3.
    • Προσθέτετε τα αυγά και χτυπάτε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 5.
    • Προσθέτετε το αλεύρι και το αλάτι και ρυθμίζετε 15 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4 να αναμιχθούν τα υλικά.
    • Ζυμώνετε 1 λεπτό, ταχύτητα στάχυ.  (Η ζύμη είναι μαλακή)
    • Αφήνετε να μπεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο και μετά να τη χρησιμοποιήσετε.
  • Γέμιση
    • Βάζετε τη ζάχαρη και τα ξυλάκια κανέλας στον κάδο και αλέθετε 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9.  Επαναλαμβάνετε αν χρειάζεται.
    • Προσθέτετε το βούτυρο και ρυθμίζετε 1 λεπτό, 37° , ταχύτητα 3.  Αδειάζετε σε ένα δοχείο και αφήνετε στην άκρη.
  • Συναρμολόγηση & ψήσιμο
    • Μοιράζετε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη και ανοίγετε φύλλο σε σχήμα ορθογώνιο.
    • Αλοίφετε κάθε φύλλο με τη γέμιση και τυλίγετε από τη φαρδιά πλευρά.
    • Κόβετε σε ρολάκια 5 εκατοστών το καθένα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί λίγο αραιά γιατί φουσκώνουν.  (Η γέμιση να φαίνεται από πάνω).
    • Τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να ξαναφουσκώσουν μέχρι να διπλασιαστούν.
    • Τα ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο στους 170ο για 10-15 λεπτά.  Δεν πρέπει να βαρυψηθούν.  Πρέπει να είναι σαν το ψωμί, μαλακά.
  • Γλάσο
    • Βάζετε τη ζάχαρη στον κάδο και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 9 να γίνει άχνη.
    • Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ρυθμίζετε 3 λεπτά, ταχύτητα 5.
    • Αφού ψηθούν τα ρολάκια και τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αλείφουμε με το γλάσο ενώ είναι ακόμα ζεστά.

Συμβουλή Σεφ
Μπορείτε να φτιάξετε τα ρολά και να τα αφήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για καλύτερο αποτέλεσμα και μετά να τα κόψετε και να τα ψήσετε.

Η συνταγή αυτή έγινε διασκευή στο Thermomix από την Κρίστη Αντωνίου Αναστασιάδου.