Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα

Ζύμη με Cream Cheese

Αυτή είναι μια καταπληκτική νόστιμη ζύμη για τάρτες. Προσθέτετε 50 γρ μαύρη ζάχαρη αντί για αλάτι για μια γλυκιά διασκευή.

Υλικά

  • 150 γρ αλεύρι
  • 60 γρ βούτυρο ανάλατο
  • 110 γρ cream cheese (τυρί τύπου Φιλαδέλφεια)
  • ½ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  • Βάζετε όλα τα υλικά στον κάδο και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα ταχύτητα 6.
  • Ζυμώνετε 1 λεπτό ταχύτητα στάχυ.
  • Σχηματίζετε τη ζύμη σε στρογγυλό σχήμα, πασπαλίζετε με αλεύρι, καλύπτετε με πλαστική μεμβράνη και αφήνετε στο ψυγείο για μια ώρα ή μέχρι την επόμενη μέρα.
  • Όταν είστε έτοιμοι να τη χρησιμοποιήσετε, πιέζετε τη ζύμη με το χέρι στο σχήμα του ταψιού για την τάρτα, ή στο ταψί για ταρταλέτες χωρίς να χρειάζεται να την ανοίξετε με ρολό.  Είναι πολύ εύκολη ζύμη.
  • Αν φτιάχνετε ταρταλέτες, κόβετε μικρά κομματάκια (σε μέγεθος μικρού κουταλιού), σχηματίζετε σε μπαλάκι και το πιέζετε με το χερούλι του ρολού που ανοίγει φύλλο ώστε να πάρει το σχήμα της ταρταλέτας.  Πρώτα όμως βεβαιωθείτε ότι το χερούλι είναι καλυμμένο με αλεύρι για να μην κολλήσει.