|
Κυπριακό Στρούντελ
Δημιουργία της Αλεξίας Ορφανού απο το Μαρώνι με την οποία συμμετείχε στο Κάτι Ψήνεται |
|
Υλικά:
- 3 δέσμες σπανάκι
- 1 κουταλιά βούτυρο
Μπεσαμέλ
- 400 γρ γάλα
- 40 γρ αλεύρι
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- 4 κροκάδια
- 100 γρ χαλλούμι
Μαρέγκα
- 4 ασπράδια
- 3-4 σταγόνες λεμόνι
Γέμιση
- 200 γρ Φιλαδέλφια
- 200 γρ φέτα
- 100 γρ αναρή φρέσκα
- 100 γρ χαλλούμι
- 200 γρ φρέσκα κρέμα
Επάλειψη
|
Εκτέλεση
- Βάζετε το σπανάκι και το βούτυρο σε κατσαρόλα και αφήνετε να ζεματιστεί στα υγρά του, σε χαμηλή φωτιά.
- Ζυγίζετε το χαλλούμι στον κάδο και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την μπεσαμέλ και ψήνετε 6 λεπτά, 100°C, ταχύτητα 4.
- Αφαιρείτε σε μπολ και προσθέτετε το σπανάκι. Αφήνετε να κρυώσει λίγο.
- Καθαρίζετε και στραγγίζετε καλά τον κάδο. Βάζετε το χτυπητήρι στη θέση του και προσθέτετε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμόνι και χτυπάτε μαρέγκα 2 λεπτά, ταχύτητα 4.
- Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με το σπανάκι ανακατεύοντας ελαφρά.
- Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί ορθογώνιο και ξέβαθο καλυμμένο με λαδόχαρτο, σαν παντεσπάνι.
- Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40-45 λεπτά. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
- Βάζετε στον κάδο όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός της φρέσκας κρέμας και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6. Προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
- Απλώνετε τη γέμιση με τη σπάτουλα πάνω στο παντεσπάνι. Το τυλίγετε να γίνει σαν κορμός και το αφήνετε να κρυώσει και να δέσει.
- Χτυπάτε το αυγό και κάνετε επάλειψη. Ραντίζετε με σουσάμι και το βάζετε κάτω απο το γκρίλ του φούρνου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
|
|
|
|