Νέα ιστοσελίδα Thermomix
Αρχική Σελίδα > Οι συνταγές του μήνα
Κυπριακό Στρούντελ
Δημιουργία της Αλεξίας Ορφανού απο το Μαρώνι με την οποία συμμετείχε στο Κάτι Ψήνεται


Υλικά:

  • 3 δέσμες σπανάκι
  • 1 κουταλιά βούτυρο

Μπεσαμέλ

  • 400 γρ γάλα
  • 40 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 κροκάδια
  • 100 γρ χαλλούμι 

Μαρέγκα

  • 4 ασπράδια
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι

Γέμιση

  • 200 γρ Φιλαδέλφια
  • 200 γρ φέτα
  • 100 γρ αναρή φρέσκα
  • 100 γρ χαλλούμι
  • 200 γρ φρέσκα κρέμα

Επάλειψη

  • 1 αυγό
  • σουσάμι

Εκτέλεση           

  • Βάζετε το σπανάκι και το βούτυρο σε κατσαρόλα και αφήνετε να ζεματιστεί στα υγρά του, σε χαμηλή φωτιά.
  • Ζυγίζετε το χαλλούμι στον κάδο και αλέθετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.  Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά για την μπεσαμέλ και ψήνετε 6 λεπτά, 100°C, ταχύτητα 4.
  • Αφαιρείτε σε μπολ και προσθέτετε το σπανάκι.  Αφήνετε να κρυώσει λίγο.
  • Καθαρίζετε και στραγγίζετε καλά τον κάδο.  Βάζετε το χτυπητήρι στη θέση του και προσθέτετε τα ασπράδια με λίγες σταγόνες λεμόνι και χτυπάτε μαρέγκα 2 λεπτά, ταχύτητα 4.
  • Προσθέτετε τη μαρέγκα στο μείγμα με το σπανάκι ανακατεύοντας ελαφρά.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ταψί ορθογώνιο και ξέβαθο καλυμμένο με λαδόχαρτο, σαν παντεσπάνι. 
  • Ψήνετε σε μέτριο προθερμασμένο φούρνο (180°C) για 40-45 λεπτά.  Το αφήνετε λίγο να κρυώσει.
  • Βάζετε στον κάδο όλα τα υλικά για τη γέμιση εκτός της φρέσκας κρέμας και αναμιγνύετε 10 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 6.  Προσθέτετε τη φρέσκα κρέμα και αναμιγνύετε 5 δευτερόλεπτα, ταχύτητα 4.
  • Απλώνετε τη γέμιση με τη σπάτουλα πάνω στο παντεσπάνι.  Το τυλίγετε να γίνει σαν κορμός και το αφήνετε να κρυώσει και να δέσει.
  • Χτυπάτε το αυγό και κάνετε επάλειψη.  Ραντίζετε με σουσάμι και το βάζετε κάτω απο το γκρίλ του φούρνου 15 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσει.